PaltzBiennale"20/21

Kunstenaars PaltzBiënnale "20/21

PaltzBiënnale 2020 wordt PaltzBiënnale “20/21

In maart 2020 besloot het bestuur de PaltzBiënnale met een jaar uit te stellen in verband met de gevolgen van de coronamaatregelen van de overheid. Het bleek een wijs besluit en niemand van de kunstenaars of medewerkers haakte af. Ook de fondsen accepteerden het uitstel en bleven de PaltzBiënnale 2021 steunen.
In het voorjaar 2021 organiseerden we via Zoom opnieuw een kunstenaarsbijeenkomst. Er kwamen een registratiesysteem voor de bezoekers en een corona-proof looproute. Voor de kunstenaars was het niet altijd eenvoudig om na zo lange tijd het in januari 2019 gestarte creatieve proces weer op te pakken. Lastig was dat we voor 28 mei 2021 nog steeds geen vergunning van de gemeente Soest kregen en de PaltzBiënnale opnieuw tot 18 juni moesten uitstellen. We mochten ook geen feestelijke opening organiseren.

De PaltzBiënnale “20/21 was opnieuw een groot succes. Het thema was ‘In Between Trees’, geïnspireerd door de hoge douglassen op het terrein en het populaire boek van Peter Wohlleben ‘Het verborgen leven van bomen’ resulteerde in een harmonieuze tentoonstelling.
Het bezoekersaantal steeg naar ruim 2000 betalende bezoekers die overwegend zeer positieve respons gaven op hun bezoek.

Door de coronamaatregelen van de overheid zijn meerdere lezingen van schrijvers/kunstenaars in samenwerking met Libris boekhandel van der Ven voorafgaande aan de PaltzBiënnale geannuleerd. In juli heeft wel een interactieve lezing plaatsgevonden door Bibi Dumon Tak op een zondagochtend. 

Medewerkers
Het curatorenteam bestond uit André Pielage, Lydia van Oosten en Meria Bakker. Peter Jonker deed de vormgeving en Eric Wie de communicatie en public relations. Gerard Wielenga en Ferry van Nimwegen maakten de videoregistratie, Gerard Wielenga maakte ook de website en de foto's. Directeur Meria Bakker nam de educatie voor haar rekening en de algehele organisatie. Lucette ter Borg maakte blogs en leidde de gesprekken met de kunstenaars. Vooral dankzij Joan Heidinga hadden in totaal 21 enthousiaste vrijwilligers die hielpen met de ontvangst van bezoekers. De voorbereiding van de ca. 15 HKU studenten werd vanuit de HKU ook goed ondersteund met een kennismakingsbijeenkomst op de Paltz, een lezing van Jeroen Lutters en een workshop op locatie.

Financiële steun
De PaltzBiënnale 2018 werd gesteund door Mondriaanfonds, KF Hein Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Stokroos, gemeente Soest, Fentener van Vlissingenfonds
De kunstenaars kregen redelijk betaald evenals de professionele medewerkers.

Ondersteunende fondsenVolg PaltzBiënnale

Facebook Instagram

PartnersSponsoren

Ondersteun ons