Plan je bezoek aan de Paltzbiënnale

Een bezoek aan de Paltzbiënnale is een combinatie van kunst kijken en van de natuur genieten terwijl je ronddwaalt over een bijzonder landgoed van zo'n vijf hectare op de Paltz tussen Soest en Soesterberg. Een bezoek kost je ongeveer tussen de 1 en 2 uur.  De PaltzBiënnale vindt plaats bij en rondom het Herdershuis op een terrein dat normaal gesproken niet toegankelijk is voor publiek. De ingang van de Paltzbiënnale is op het Heezerspoor Westzijde in Soest.

 • Rolstoelen
  Een gedeelte van de landschapstuin heeft sierbestrating en is dus bereikbaar voor rolstoelen. Toch zal niet alle kunst bereikbaar zijn per rolstoel.
   
 • Honden
  Op landgoed De Paltz zijn in verband met het aanwezige wild honden niet welkom.
   
 • Eten en drinken
  Op de PaltzBiënnale kunt u in alle rust iets eten en drinken. Cateringbedrijf ‘Smaakgevoel’ verzorgt tijdens de openingstijden de inwendige mens.
  Wilt u na afloop van uw bezoek in de buurt dineren om files te vermijden, dan raden wij Brasserie De Soester Duinen aan. U krijgt hier op vertoon van een toegangskaartje voor de PaltzBiënnale 10% korting op het diner.  
   
 • Zelf aan de slag
  De PaltzBiënnale nog meer laten inwerken, kan door zelf actief aan de slag te gaan met opdrachten. Bij de ingang is een kijkwijzer verkrijgbaar waarmee bezoekers worden geholpen om de kunstwerken nog intensiever te bekijken en zo zelf betekenis te geven aan de werken. Of ontdek de kunstenaar in jezelf. Bij de Kapschuur op het landgoed kunnen bezoekers aan de hand van opdrachten die geïnspireerd zijn op de gemaakte kunstwerken en de locatie en het daar aanwezige materiaal in de huid van de kunstenaars kruipen. 
   
 • Toilet 
  Er is een toilet aanwezig.
   
 • Eigen risico 
  Het betreden van het terrein is op eigen risico.

Ondersteunende fondsen


logos

Partners


logos

Sponsoren


logos