Basisonderwijs

Met basisschoolleerlingen naar kunstwerken kijken is een groot plezier, dus ook zij zijn van harte welkom. Door de combinatie van wonderlijke natuur (o.a. een waterval van 7 meter hoog) en bijzondere kunstwerken is de PaltzBiënnale een walhalla voor kinderen.

De hele maand van 11 mei tot en met 23 juni 2024 is het op werkdagen mogelijk om met een lesgroep van maximaal 30 kinderen en voldoende begeleiding de PaltzBiënnale te bezoeken.
In overleg met de docent wordt er een programma op maat gemaakt met korte opdrachten voor groepjes van 4 leerlingen. Ook kan de docent het bezoek voorbereiden door gebruik te maken van de videoregistratie op VIMEO.
Op verzoek kunnen de opdrachten voorafgaand aan het bezoek via de mail toegezonden worden. Het is mogelijk in een carrousel te werken met afwisselend doe- en kijkopdrachten.
Groepjes van 4 leerlingen en 1 begeleider/ouder worden ontvangen met  een ultrakorte kennismaking met de eigenaar van het privéterrein.
Vervolgens worden de groepjes erop uit gestuurd met op maat gemaakte korte opdrachten n.a.v. de kunstwerken.
Een professionele gids die bekend is met de kunstenaars, het terrein en het werk zal steeds aanwezig zijn voor vragen.De gemiddelde tijdsduur is 60 minuten. 

Het terrein is afgesloten met een hek en alles vindt in de buitenlucht plaats. Na afloop controleren op teken is wel verstandig.  

Een bezoek van een groep van maximaal 15 kinderen kost € 60  en € 10,- voor begeleidende volwassenen (1 volwassene per 4 kinderen).
De PaltzBiënnale is afhankelijk van sponsoren en donateurs dus een extra bijdrage is zeer welkom. 

Voor meer informatie: meria@paltzbiennale.nl.

Mede mogelijk gemaakt door:



Volg PaltzBiënnale