Yvonne Dröge Wendel

De drijfveer achter Yvonne Dröge Wendels' werk is voelbaar en zichtbaar aanwezig: op een speelse, filosofische manier onderzoekt Dröge Wendel hoe objecten het gedrag van mensen beïnvloeden. Een markant voorbeeld is de zwarte bal van 3,5 meter doorsnee die zich met hulp van het publiek een weg door straten en steegjes baant en door poortjes heen ruimtes binnendringt. Het publiek reageert met zichtbaar plezier op het object en gaat ermee aan de haal. Dröge Wendels promotieonderzoek naar het relationele en performatieve vermogen van objecten, past bij actuele vragen over onze relatie tot de dingen en de wereld om ons heen.

Yvonne Dröge Wendel (Karlsruhe 1961) woont en werkt in Amsterdam. Ze is opgeleid aan de Gerrit Rietveld academie in Amsterdam en was verbonden aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten Amsterdam en de Delfina Studios in Londen. Als beeldend kunstenaar is zij promovendus aan de Universiteit van Twente. Tevens is zij hoofd van de afdeling beeldende kunst van de Rietveld Academie. In 1994 was zij winnaar van de Prix de Rome. In 2016 was zij laureaat van de Dr. A.H. Heinekenprijs voor de Kunst.

http://www.yvonnedrogewendel.nl/

Tot nu toe heb ik het volgende idee schrijft Yvonne in november 2019: Toen wij over het terrein liepen had ik steeds het werk van Bas Jan Ader, Tea Party, voor ogen. Voor elk dier is een passende vangkooi te vinden, voor het werk Tea Party gebruikt Bas Jan Ader een techniek die voor vogels gebruikt wordt, maar dan om mensen te lokken. In de kooi zitten geen granen maar een theeservies. Aan het stokje zit een touw waarmee de val in werking gezet kan worden. 

Ondersteunende fondsenVolg PaltzBiënnale

Facebook Instagram

PartnersSponsoren

Ondersteun ons