Onderwijs

Tijdens de PaltzBiënnale maken acht hedendaagse kunstenaars een (tijdelijk) kunstwerk in de romantische landschapstuin rond het Herdershuis op landgoed de Paltz tussen Soest en Soesterberg. Het uitgangspunt van de kunstenaars is het thema ‘In Between Trees’.

De PaltzBiënnale voor Voortgezet onderwijs

Voor leerlingen van het voortgezet onderwijs zijn er speciale lessen ontwikkeld waarmee een bezoek aan de PaltzBiënnale een interessant cultureel uitstapje wordt.

De hele maand juni 2020 is het mogelijk om met een lesgroep van maximaal 30 leerlingen buiten de openingstijden op afspraak een bezoek te brengen aan de PaltzBiënnale. Na een korte inleiding zijn de kunstwerken te bezichtigen met praktische of kunstbeschouwelijke opdrachten. De lessenseries zijn ontwikkeld voor leerlingen Kunst Beeldend. Ook is er een lessenserie speciaal voor CKV leerlingen.
 
Via Facebook en via de website is het creatieve proces van de kunstenaars van de PaltzBiënnale''20 te volgen. Leerlingen kunnen dit ter voorbereiding van een bezoek aan het kunst-event individueel volgen. Daarnaast is er vanaf 1 juni 2020 een korte documentaire beschikbaar waarin alle acht de kunstenaars aan het woord komen over hun proces. Deze kunt u van te voren als voorbereiding in de klas bekijken zodat men ter plekke meteen van de kunst en de natuur kan genieten.
 
Kosten: Jongeren tot 18 jaar gratis,  € 7,50 voor begeleidende volwassenen (1 volwassene per15 leerlingen).

Rondleiding

Bezoek zonder rondleiding is niet mogelijk. Per 15 leerlingen is de begeleiding van minimaal één docent noodzakelijk.

De PaltzBiënnale voor Basis Onderwijs

Met basisschoolleerlingen naar kunstwerken kijken is een groot plezier. Dus ook zij zijn van harte welkom.  Door de combinatie van wonderlijke natuur (o.a. een waterval van 7 meter hoog) is het terrein een walhalla voor kinderen. Een begeleider/ouder per groepje van 4 leerlingen krijgen een ultrakorte introductie en worden er dan op uit gestuurd met op maat gemaakte opdrachten n.a.v. de kunstwerken. Tijdsduur 50 minuten. 
De hele maand juni is het mogelijk om met een lesgroep van maximaal 30 kinderen buiten de openingstijden op afspraak een bezoek te brengen aan de PaltzBiënnale.
 
Kosten: Kinderen gratis,  € 7,50 voor begeleidende volwassenen (1 volwassene per 4 kinderen).
 

Samenwerking

De PaltzBiënnale werkt samen met  ‘Scholen in de kunst’ uit Amersfoort,  RegioCultuurCentrum IDEA in Soest en de HKU (Utrecht).

Voor meer informatie: meria@paltzbiennale.nl.

Ondersteunende fondsen


logos

Partners


logos

Sponsoren


logos