Ole Nieling

Ole Nieling (1987) is een extradisciplinaire kunstenaar. Spelenderwijs doet hij onderzoek in het spanningsveld tussen muziek, beeldende kunst, performance, nieuwe media en ambacht. Om nieuwe invalshoeken te vinden en continu zijn eigen kunnen op de proef te stellen, mixt Ole deze disciplines met vakgebieden waar hij geen ervaring mee heeft. Deze mix resulteert in een zeer divers oeuvre met als overkoepelende filosofie: in plaats van het accepteren van bepaalde gegevens - het alom bekende ‘het is nou eenmaal zo’ - kun je je ook afvragen waarom dingen zijn zoals ze zijn.

Ole Nieling laat in zijn concepten zien hoe hij grenzen aftast.

De Negativity bias is de notie dat ervaringen met een negatieve ondertoon een groter effect hebben op iemands psychologische staat en ontwikkeling in vergelijking met neutrale of positieve ervaringen. Handig als kind als je een keer je hand aan de kachel brandt, maar deze ‘voorliefde’ is iets wat je je hele leven bij je draagt. Misschien dat daarom het nieuws zo verslavend werkt. Want hoe optimistisch Kinderen voor Kinderen ook is [Als ik de baas zou zijn van het Journaal] we kijken statistisch gezien liever naar natuurrampen, hongersnood en vliegtuigwrakken.

Dat wat ons vaak weerhoudt om volledig het roer om te gooien, om alles achter te laten, is de angst voor als het fout gaat. Dat we in onze vlucht, in onze sprong in het diepe crashen en spijt hebben van dat wat we achter gelaten hebben.

ole.wtf

Ole Nieling: Aanvraag omgevingsvergunning, Paltz 3 3768 ML Soest, bouw van raketlanceerplatform. Op 21-04-2022 heeft de gemeente een aanvraag ontvangen voor een omgevingsvergunning voor het aanleggen van een raketlanceerplatform op locatie Paltz 3 3768 ML Soest. De aanvraag is geregistreerd onder zaaknummer 175697. Vergunningstype: bouwvergunning

Mede mogelijk gemaakt door:Volg PaltzBiënnale