Florette Dijkstra in gesprek met Lucette ter Borg

woensdag 12 april 2023

Op 23 april om 14.00 uur gaat Florette Dijkstra over haar werk vertellen tijdens de PB Matinee. De looppoort is open vanaf 13.30 uur. Aanmelden noodzakelijk via info@paltzbiennale.nl 
Na afloop van het gesprek  geeft de eigenaar van het Herdershuis een rondleiding over het bijzondere terrein met de 7 meter hoge waterval. Hij zal vertellen over de geschiedenis en de dassenburcht laten zien. .                                                                                                    

Zorgvuldig, meanderend, een pietje precies, vasthoudend en onstuimig grappig. Beeldend kunstenaar en schrijver Florette Dijkstra (1963) houdt zich al veel jaren bezig met het zoeken naar bronnen, oorsprongen en verdwenen levens in de kunst. In haar tekeningenreeks van schrijvers in hun studeerkamer adem je de raadselachtigheid van het scheppingsmoment in. In haar romans en boeken volg je sporen van levens die soms onvindbaar blijken. Vraag is altijd: wat maakt het maken mogelijk? En: wat blijft er over na onze dood?

Florette stelde in binnen- en buitenland tentoon, en publiceerde de romans De Onvoltooide en De Vrouw van Verf, een meerjarige zoektocht in woord en beeld naar Marika de la Salle, salonhouder in het Parijs van de jaren dertig. Daarna volgden de boeken Rumoer – over het begin van kunst en Verdwenen Levens.

Nieuwsoverzicht

Ondersteunende fondsenVolg PaltzBiënnale

Facebook Instagram

PartnersSponsoren

Ondersteun ons