Elise ‘t Hart

Voor Elise ’t Hart (1991), opgegroeid in een muzikantenfamilie, is het belang en de aanwezigheid van muziek en geluid vanzelfsprekend. Door geluid te registreren, manipuleren, beschrijven en verbeelden maakt ze ons bewust van geluid om ons heen. Dat doet ze door middel van o.a. composities, installaties, podcasts, workshops en uitgaves.

Elise: “Nog niet eerder maakte ik een werk in de buitenruimte. Mijn werk heeft zich tot nu toe vooral gefocust op onze dagelijkse leefomgeving binnen de muren van ons huis. Het is zowel inhoudelijk als praktisch een grote uitdaging die ik graag aanga en heel interessant is voor nieuwe, andere stappen in mijn beroepspraktijk.” 

Elise gebruikt geluid om haar verhalen te vertellen en vertelt verhalen over geluiden. De wereld van geluid, hoe wij ons in deze wereld bevinden en hoe wij deze wereld ervaren fascineert haar: "Wij westerlingen zijn zo gefocust op beeld (eerst zien dan geloven) dat we haast vergeten hoe geluiden ons dichtbij ons voelen brengen. Geluid is immers trilling, soms letterlijk voelbaar." Elise probeert mensen bewust te maken van deze wereld van geluid zodat de ervaring voor mensen completer wordt.

elisethart.com

Lees hier de blog over Elise door Lucette ter Borg.

Elise 't Hart: 'TK'

Ondersteunende fondsenVolg PaltzBiënnale

Facebook Instagram

PartnersSponsoren

Ondersteun ons